Companii

Marea vacanţă estivală de 2,5 mld. euro. Românii au cheltuit 2,5 mld. de euro pe călătorii în străinătate vara aceasta, dublu faţă de vara anului 2019. Aceasta este cea mai mare sumă înregistrată pe deplasări în străinătate de până acum

Marea vacanţă estivală de 2,5 mld. euro. Românii au...

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2023, 17:40 1262

În ciuda inflaţiei, care a „mâncat“ din puterea de cumpărare, numărul celor care pleacă în vacanţe în afara ţării este în creştere.

Românii au cheltuit 2,5 miliarde de euro pe călătorii în străinătate vara aceasta, nivel în creştere cu 19% faţă de vara trecută, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BNR.  Suma este de două ori mai mare faţă de cea înre­gis­trată în vara lui 2019, anul de referinţă în turism. Cei mai mulţi bani au fost chel­tuiţi în lunile iulie şi august, câte 900 de milioane de euro lunar, iar în iunie românii au lăsat în străinătate 700 mil.  euro, mai arată datele BNR.

Spre comparaţie, în 2019, anul de referinţă din turism, cel mai bun până la începerea pandemiei, românii cheltuiau  pe lunile de vară în deplasările în străinătate doar 1,2 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO