Companii

Wargha Enayati: Avem zilnic 500 de pacienţi la Enayati Medical City, jumătate vin din provincie. Oraşul medical este o alternativă la spitalele din Istanbul şi Viena

Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Să aduni 12 furnizori sub acelaşi acoperiş este greu de replicat în provincie, pentru că nu există infrastructura necesară.

Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Să aduni 12 furnizori sub acelaşi acoperiş este greu de replicat în provincie, pentru că nu există infrastructura necesară.

Enayati Medical City, unul din cele mai mari proiecte greenfield  în piaţa medicală privată, a finalizat anul trecut cu afaceri de 16,5 milioane de euro.

Enayati Medical City, cel mai nou ju­cător de pe piaţa serviciilor medi­cale, targetează în acest an o cifră de afaceri de 35 mil. euro, faţă de 16,5 mil. euro anul trecut,potrivit oficialilor companiei.

„Am vrut prin acest sistem medical pe care l-am dezvoltat să oferim o alternativă la Viena şi Istanbul, românii să vină aici în loc să meargă la tratament în aceste oraşe. Am adunat elita medicinii, diferiţi furnizori, sub acelaşi acoperiş“, a spus pentru ZF Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City. Oraşul  medical a implicat investiţii de 65 de milioane de euro, cea mai mare investiţie realizată de la zero în ultimii ani în sectorul privat de sănătate. Antreprenorul a început construcţia proiectului  Enayati Medical City la jumătatea anului 2018, alături  de italienii de la Monza pentru partea de spital de onco­logie, pe o suprafaţă de 35.000 de mp, constructorul fiind Synergy Construct. Enayati Medical City şi-a început acti­vitatea în plină pan­demie, în ianuarie 2021, şi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 16,5 mil. euro. „Aşa cum am pre­văzut merge bine oraşul medical. Piaţa medicală pri­vată a crescut mult anul trecut datorită laboratoa­relor pe fondul pan­demiei COVID-19, anul acesta pentru mulţi furnizori va fi o creş­tere normală, nu specta­culoasă ca anul trecut“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO