Companii

Wargha Enayati, Enayati Medical City: Dacă vrem să avem un sistem medical performant, spitalele neperformante ar trebui închise, iar medicii ar trebui să decidă unde vor să lucreze, la stat sau la privat, nu în ambele părţi

ZF Health&Pharma Summit’21

Wargha Enayati, Enayati Medical City: Dacă vrem să avem...

Autor: Cristina Bellu

27.09.2021, 13:31 264

Wargha Enayati, fondatorul proiectului Enayati Medical City, cea mai mare investiţie de la zero din ultimii ani în sectorul privat de sănătate, consideră că pentru a avea un sistem medical performant spitalele neperformante ar trebui închise, iar medicii ar trebui să decidă dacă vor să lucreze la stat sau la privat.

“Dacă schimbăm într-un an patru miniştri este o catastrofă. Cum să ai o strategie, dacă nu ai curajul de a lua nişte hotărâri majore. Ca să poată să crească sistemul de stat şi cel privat, avem nevoie să se închidă spitalele neperformante de stat, ca celelalte să fie susţinute. În acelaşi timp medicii trebuie să se decida unde vor să lucreze, la stat sau la privat. Nu se poate să lucreze în ambele părţi”, a spus Wargha Enayati la ZF Health&Pharma Summit’21.

Alte declaraţii:

Noul val care a venit peste noi ne îngrijorează un pic. Investiţia pe care am făcut-o, Enayati Medical City, şi care cuprinde mai multe segmente, este o structură care ne-a lipsit în România şi care vine să completeze o mare lipsă. De ani de zile în România nu s-a mai început un proiect nou în zona sănătăţii. Suntem într-o perioadă foarte dificilă, care ne-a dat peste cap şi din care nu cred că am înţeles ceva, pentru că în toată această perioadă am văzut cum cazurile cronice s-au înmulţit şi s-au acutizat.

Avem 150 de morţi pe zi în plus numai în oncologie din cauză că de peste un an oamenii nu mai au acces la spitale şi prevenţie. Va veni un val putenic de cazuri acutizate.

Trebuie spitale noi, dar nu aş sugera în faza actuală, în care schimbăm ministrul la fiecare trei luni, să facem acest lucru pentru că am putea să o dăm în bară şi mai rău. Dacă e nevoie de ajutorul privatului de a pune mâna la construirea spitalelor de stat, noi punem la dipoziţie know-how-ul nostru.

Spitaul de geriatrie şi recuperare este o investiţie în care nu scoatem banii de la un an la altul. Este o investiţie pe termen lung. Este un spital unde poţi să trimiţi toate cazurile cronice. Avem lunar o creştere de 20%, dar previziunile sunt faorte bune. În general, în conceputul integrator din Enayati Medical City, unde avem 12 furnizori diferiţi într-o încăpere, această integrare de servicii medicale sper să ajute ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să plece în alte ţări pentru tratament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO