Companii

Vodafone cumpara telefoane Sagem de 100 de milioane de euro

29.12.2001, 00:00 32



Dupa o perioada in care nu s-a situat printre preferatele industriei telecomunicatiilor si a investitorilor, Sagem reuseste sa atraga interesul partenerilor de afaceri.

Producatorul francez de echipamente de telecomunicatii a anuntat in cursul acestei saptamani ca a primit din partea companiei Vodafone o comanda de telefoane mobile in valoare de peste 100 de milioane de euro.

Oficialii operatorului britanic au precizat in cadrul unei conferinte de presa ca telefoanele model MC 290 pe care le-a contractat cu Sagem vor fi incluse in pachetele pe care grupul le comercializeaza pe piata locala.

Informatia a venit in momentul cel mai oportun pentru a plasa pe locul secund surprizele negative furnizate de firma Sagem actionarilor sai in ultimele luni.

Afectata de incetinirea ritmului de crestere a vanzarilor la telefoanele mobile, producatorul francez a fost in cele din urma constrans, pe 24 noiembrie, sa formuleze o avertizare asupra profiturilor sale pe exercitiul financiar 2000.

Grupul si-a revizuit in scadere cu 6% previziunile privind cifra de afaceri pentru acest an, in ciuda faptului ca in 2000 a vandut 13 milioane de telefoane mobile fata de 7 milioane in urma cu un an.

Mai mult, conducerea companiei a anuntat ca obiectivele fixate pentru exercitiul financiar 2000 nu vor fi indeplinite (crestere de 25% fata de 1999) fara a oferi insa estimari asupra rezultatelor.

Dificultatile au fost atribuite "unei oarecare intarzieri in demararea standardelor WAP si GPRS in Europa".

Anunturile privind rezultatele financiare au fost sanctionate foarte dur de Bursa de la Paris, titlurile firmei pierzand aproape 30% din valoare intr-o singura sedinta de tranzactionare.

Ieri, dupa anuntarea contractului cu Vodafone, actiunile Sagem cu crescut la inceputul sedintei bursiere cu 2,94%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO