Companii

Vlad, Selgros: Consumul depinde de revenirea PIB

07.04.2010, 23:12 34

Cel mai optimist scenariu al lui Alexandru Vlad, directorulexecutiv al retelei Selgros Cash & Carry Romania, un businessde peste 800 mil. euro, este redresarea consumului in semestrul aldoilea al anului daca PIB-ul va reveni pe crestere in urmatoarele2-3 luni.

"Daca nu reusim sa oprim declinul economic in acest an, consumulnu va reveni pe crestere", afirma Vlad.

Primele semnale pozitive in comert au aparut in luna martie aacestui an, insa managerii marilor retele de magazine asteaptarapoartele de vanzari de Paste pentru confirmarea acestora.Practic, un start bun in aprilie in consum ar putea aduce mai multoptimism pe piata.

"Semnalele pe care le-am primit din piata in prima luna sijumatate din 2010 arata ca suntem inca in criza. In martie am vazuto stabilizare, dar acum este prea devreme pentru conturareatendintelor pe primul semestru", a mai spus directorul Selgros.Aceeasi idee a fost sustinuta in urma cu cateva saptamani si decatre Dusan Wilms, seful Metro Cash & Carry Romania, cel maimare jucator din comert: el spunea intr-un interviu cu ZF caasteapta in mai o stabilizare a consumului in HoReCa (hoteluri,restaurante, firme de catering).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO