Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Romcarbon a cumpărat acţiuni Premier Energy în valoare de 1,6 mil. euro în cadrul ofertei de listare a companiei la BVB

Bursă. Romcarbon a cumpărat acţiuni Premier Energy în...

Autor: Eduard Ivanovici

10.05.2024, 18:15 1743

Producătorul de ambalaje din material plastic Romcarbon (simbol bursier ROCE) a informat vineri piaţa de capital cu privire la decizia consiliului de administraţie din 10 mai privind subscrierea de acţiuni Premier Energy, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România şi Republica Moldova.

Societatea a cumpărat acţiuni în valoare de 1,6 milioane de euro, echivalentul a circa 8 milioane de lei, în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) derulate de Premier Energy între 8 şi 15 mai, conform unui raport de la BVB.

„Romcarbon va subscrie acţiunile prin SSIF Swiss Capital SA şi, în urma închiderii IPO-ului PREMIER ENERGY PLC, va raporta pieţei numărul exact de acţiuni subscrise”, se arată în document.

În 2023, Romcarbon a raportat venituri de 214,2 milioane de lei, de la 262,8 milioane în anul precedent, şi un profit net de 3,3 milioane, de la un rezultat de 51,5 milioane de lei în 2022.

Evaluată la 92,4 de milioane de lei, compania este deţinută în proporţie de 32,8% de Livin Plastic Industry Buzău, urmat de Joyful River (20,5%), societate înregistrată în Cipru, şi Ştefan-Alexandru Toderiţa (13,2%).

Acţiunile ROCE se tranzacţionează în scădere cu 12% anul acesta, pe o lichiditate de 3,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO