Companii

Vilele ieftine produse de Impact Bucuresti au cautare

28.07.2000, 00:00 22



Introducerea in fabricatie a unui nou tip de case, mai ieftin, de catre antreprenorul bucurestean Impact a avut un efect benefic asupra rezultatelor financiare ale companiei pe primul trimestru al acestui an care si-a dublat profitul in termeni nominali.

Compania a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 8,59 miliarde de lei, de peste doua ori, in termeni nominali, fata de perioada similara a anului trecut.

Chiar si in cazul in care se ia in calcul rata inflatiei pe aceasta perioada, care a fost de 40,9% se obtine o crestere a profitului real de aproape 50% pana la un nivel de 6,1 miliarde de lei, situatie deosebit de buna in contextul actual al pietei.

"Evolutia favorabila a Impact se datoreaza in mare masura succesului pe care l-a avut introducerea in productiei a unui nou tip de case, casele ieftine, al caror pret, de 500 $/mp, este cu circa 300 $/mp mai redus decat cel al vilelor clasice pe care le construiam.", a declarat pentru Ziarul Financiar Carmen Sandulescu, unul din actionarii semnificativi ai Impact.

Impact a inregistrat, in aceasta perioada, un profit brut de 10,88 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 27,19 miliarde de lei. In aceasta perioada, veniturile companiei au fost de 30 miliarde de lei iar cheltuielile au atins 21,4 miliarde de lei.

Dupa ce, la inceputul acestui an, Impact a demarat proiectul Baneasa 3, care va are o capacitate de 110 case, societatea a anuntat recent ca este in stadiul de a incepe lucrarile si la proiectul Baneasa 4, proiect care va cuprinde 250 de vile din categoria celor accesibile.

Desi actiunile Impact s-au inscris pe o tendinta usor descrescatoae in prima jumatate a acestui an, majoritatea traderilor considera ca este de asteptat o inversare a acestei tendinte, ca urmare a situatiei de ansamblu favortabile. Cu actiunile Impact a fost incheiata ieri o singura tranzactie, de 100 de titliuri, la un pret de 1.650 lei/actiune.

Proprietarii societatii au decis, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGA) din 27 mai, sa incredinteze conducerea societatii firmei Havila Trading Intenational. AGA a fost convocata de fostul administrator si director general al societatii, Dan Ioan Popp, care s-a retras de la conducera Impact.

Societatea a inceput recent un proces de reevaluare a personalului si a activitatii care are ca scop obtinerea certificatului TQM (Total Quality Management), atestare care este superioara certificatului ISO.

Impact are un capital social de 19,42 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Structura actionarilor semnificativi ii cuprinde pe Popp Ioan Dan (care detine cel mai important pachet de actiuni, de 18,11%), Popp Anghelina (8,69%), Sandulescu Carmen Daniela (8,77%), Crisan Alexandru (5,23%) si Porosnicu Maria (5,32%).

Societatea activeaza in domeniul constructiilor imobiliare, avand ca principal obiect de activitate efectuarea de constructii si de activitati de promovare imobiliara.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO