Companii

Videoconferinţa ZF/Romania Property Club Polii de business ai României. Dana Bordei, VGP România: În 2-3 ani ajungem la 8 mil. mp de spaţii logistice. Încetinirea e-commerce-ului este raportată la anii pandemici

Dana Bordei, commercial country manager VGP România

Dana Bordei, commercial country manager VGP România

Autor: Bogdan Alecu, Roxana Rosu

13.12.2022, 17:40 139

♦ VGP continuă să mizeze în 2023 tot pe zona Transilvaniei şi a Bucureştiului pentru noi investiţii.

România va continua să îşi consolideze poziţia de centru logistic regional pe măsură ce comerţul electronic va continua să se aprecieze, în ciuda încetinirii din 2022 pe fondul ieşirii din pandemie şi eliminare a restrucţiilor.

„Încetinirea e-commerce-ului este ra­por­tată la anii pandemici. Ce vedem şi e un trend clar în ultimii 3 ani sunt centre regionale lo­gistice care deservesc atât distribuţia online, cât şi cea domestică. Vedem diversificarea teh­nologiei în clădirile logistice, care asigură şi o compensare a forţei de muncă, acolo unde ea lipseşte. Cred că văd o maturizare a Ro­mâniei la nivel European şi regional din punct de vedere logistic. În ultimii ani s-au început proiecte pe infrastructură şi există speranţa că ele se vor finaliza, ceea ce a sti­mu­lat şi inves­tiţiile pe logistică“, a spus Dana Bordei, com­mercial country manager VGP România, în cadrul videoconferinţei Polii de Business ai României: Care sunt cele mai noi investiţii imobiliare în oraşele regionale din ţară, organizată de ZF şi Romania Property Club.

România a înregistrat anul trecut vânzări de 6,2 miliarde euro din comerţul electronic, ceea ce reprezintă aproape jumătate din nivelul realizat de retaileri în Europa de Est, estimat la 14 miliarde euro, arată raportul 2022 privind comerţul electronic european publicat de Ecommerce Europe şi EuroCom­merce. Vânzările din România s-au majorat cu 11% faţă de 2020, iar pentru 2022 sectorul este estimat să crească cu 13%, până la 7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO