Companii

VIDEO. Thomas Krennbauer, Devin (Bulgaria): Consumul per capita este încă foarte scăzut în Europa de Est

Autor: Cristi Moga

16.10.2011, 09:21 377

"Consumul per capita este încă foarte scăzut în Europa de Est, de aceea sunt încă multe oportunităţi chiar şi pentru creştere regională, deşi apa minerală este în general o afacere legată de o anumită zonă", a declarat Thomas Krennbauer, membru în consiliul de administraţie al Devin (Bulgaria), în cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar şi fondul de investiţii Advent Internaţional.

Pentru Advent o investiţie minimă într-o companie se ridică la circa 30 de milioane de euro şi poate ajunge la 150 de milioane de euro sau chiar un miliard pe o piaţă cum este Germania, spre exemplu. Fondul caută în general firme cu un management puternic sau oameni în căutare de noi provocări, cum a fost cazul meu care după 20 de ani petrecuţi în corporaţii precum Coca-Cola am decis să mă alătur fondului.

Cred că firmele vor căuta în următoarea perioadă oportunităţi în zona de private equity. Au fost deja ceva tranzacţii semnificative, inclusiv în Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO