Companii

Vanzarile Santal s-au majorat cu 40% la noua luni

Vanzarile Santal s-au majorat cu 40% la noua luni

Pe piata sucurilor naturale, Santal concureaza cu produse precum Tymbark, Prigat sau Cappy

19.11.2007, 20:14 17

Compania Parmalat Romania a inregistrat o crestere de 40,4% a vanzarilor de sucuri in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2006.
Sucurile Santal, primele pe segmentul de piata juice 100% din Romania, reprezinta aproximativ 92% din vanzarile realizate de companie. Aceasta mai detine in portofoliu lapte UHT, segment pe care s-a extins in acest an aducand pe piata locala mai multe produse, printre care Sviluppo si Zymil fabricate in Italia. Pe primul semestru al acestui an, vanzarile Parmalat Romania, subsidiara companiei italiene Parmalat S.p.A, s-au ridicat la 8,2 mil. euro, ritmul de crestere fata de perioada similara din 2006 fiind de 50%.
Producatorul Santal si-a planificat vanzari pe piata romaneasca de 17 mil. litri in acest an si un ritm de crestere de doua ori mai mare fata de perioada precedenta. Parmalat a inregistrat o cifra de afaceri de 12,1 mil. euro pe piata locala in 2006, in crestere cu circa 14% fata de anul precedent, si un profit EBITDA de aproximativ 1,65 mil. euro.
Pe piata sucurilor naturale (juice, nectar), brandul Santal este pozitionat pe segmentul premium, concurand cu produse precum Tymbark (Maspex). Prigat (Pepsi Americas) sau Cappy (Coca-Cola HBC).
Parmalat detine o fabrica pentru productia Santal in comuna Tunari, langa Bucuresti, in care a investit pana in prezent peste 15 mil. euro. Unitatea de productie a fost inaugurata in 1996, la cinci ani dupa intrarea Parmalat pe piata locala cu sucurile Santal.
In acest an, grupul italian a preluat un pachet de 19,7% din actiunile Parmalat Romania de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru 2,1 mil. euro, majorandu-si astfel participatia la subsidiara romaneasca pana la 93,1%. Grupul Parmalat S.p.A, unul dintre cei mai mari producatori de produse alimentare la nivel mondial, este cotat la bursa de valori din Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO