Companii

Vanzari Eckerle, duble pe piata de automatizari

06.11.2006, 17:53 35

Producatorul de componente electromecanice pentru industria auto Eckerle Romania, subsidiara a concernului german Eckerle-Gruppe, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, valoare dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Evolutia inregistrata are legatura mai ales cu dezvoltarea pietei pe segmentul de automatizari in Romania, datorita firmelor multinationale care aleg sa investeasca aici. Pe de alta parte, si firmele romanesti au inceput sa se dezvolte la nivel european. In plus, anul acesta au fost transferate la locatia din Romania noi produse si, de asemenea, au crescut comenzile pentru unele produse care erau deja in portofoliu", a declarat pentru ZF Transilvania Miriam Arp, director general Eckerle Romania.
Potrivit acesteia, pe domeniul de automatizari compania are clienti in Arad, Bihor, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Timis, Satu-Mare si Cluj. Productia echipamentelor de automatizare a fost demarata in septembrie 2005, iar anul trecut aceasta sectie a realizat o cifra de afaceri de 240.000 de euro. Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o crestere cu 50% a vanzarilor pe segmentul de automatizari.
Investitiile companiei pentru acest an se vor cifra la aproximativ 500.000 de euro si vor fi orientate inspre dezvoltarea tehnologica. Eckerle Romania a inceput sa produca la Cluj din acest an doua noi grupe de produse destinate componentelor electromecanice pentru motoarele autoturismelor. "Noile produse au fost transferate de la una dintre locatiile grupului Eckerle din Ungaria, cu scopul de a reduce costurile de productie. Transferurile vor continua si in perioada urmatoare, urmand ca pentru fabrica din Ungaria sa se gaseasca noi produse alternative", a precizat directorul general Eckerle.
Eckerle a transferat in 2005 alte trei produse din Ungaria, precum si liniile de productie aferente noilor repere. "Dezvoltarea portofoliului de produse, precum si transferarea intregii productii dintr-o locatie inchiriata intr-una proprie reprezinta pasi importanti in dezvoltarea noastra viitoare. In acest moment, fabrica din Romania este a doua ca marime in cadrul grupului Eckerle", a mai declarat Miriam Arp. Investitia in punctul de productie din Cluj s-a ridicat la 2,6 milioane de euro si a fost finalizata la inceputul anului trecut.
Potrivit conducerii, noua locatie a permis cresterea numarului de angajati cu 50%, dar si dezvoltarea unui nou domeniu de activitate, cel de automatizari, prin care se abordeaza piata interna. Pe domeniul componentelor pentru electromotoare, principalii clienti ai companiei sunt firmele germane Bosch si Siemens, iar productia se realizeaza in sistem lohn. Anul trecut, Eckerle Romania a inregistrat o cifra de afaceri totala de 2,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO