Companii

Uzina Chimica Victoria ia 28 mil. euro de la Prefabricate Vest pe sediul din centrul Capitalei

13.04.2007, 19:39 491

Producatorul de materiale de constructii Prefabricate Vest, controlat de omul de afaceri Liviu Tudor, ar putea prelua pentru circa 28 mil. euro imobilul unde isi desfasoara activitatea Uzina Chimica Victoria din Bucuresti.
Cu suma obtinuta, actionarii uzinei chimice vor sa cumpere un alt spatiu pentru desfasurarea activitatii, pentru maximum 20 de milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de Uzina Chimica Victoria pietei RASDAQ.
Imobilul este situat pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitala si este compus dintr-un teren si constructiile aferente acestuia. Actionarii Victoria au ratificat, marti, intr-o adunare generala, antecontractul dintre companie si firma Prefabricate Vest, incheiat la sfarsitul lunii martie. Contactati de ZF, reprezentantii Prefabricate Vest nu au dorit sa ofere niciun comentariu.
De asemenea, actionarii au delegat Consiliul de Administratie al firmei sa indeplineasca toate formalitatile necesare pentru identificarea, achizitionarea si amenajarea unui spatiu care sa permita desfasurarea activitatii. Suma maxima pe care compania este dispusa sa o plateasca pentru noul sediu este de 20 milioane de euro.
Compania are un capital social de 8,84 mil. lei, detinut in proportie de 70,38% de firma Norma Abbas Choeib, in timp ce Jafco Holding Romania detine 26,17% din actiuni. Producatorul de materiale de constructii Prefabricate Vest a finalizat anul trecut investitii de circa 22 de milioane de euro in capacitatea de productie de BCA (n.r.- beton celular autoclavizat) si intr-o unitate de productie de pavaje din beton.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 35 mil. euro, in conditiile in care in 2005 afacerile companiei s-au ridicat la 14,7 mil. euro. In prezent vanzarile de produse Prefabricate Vest acopera circa 70% din suprafata tarii, Bucurestiul avand cea mai mare pondere.
Compania a fost infiintata in 1990 si are peste 280 de angajati, potrivit ultimelor date disponibile. Actionarul majoritar al companiei este firma Vestco Industries, cu 90,1%, in timp ce restul de 9,9% este detinut de persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO