Caută doar în titlu
Companii

Una dintre firmele retailerului român de îmbrăcăminte Tina R a intrat în insolvenţă

Compania Tina R Distribuţie, una dintre firmele prin care sunt operate magazinele din reţeaua Tina R, a intrat în insolvenţă, după ce la începutul lunii şi-a cerut singură intrarea.

Planul de reorganizare, care ar putea fi depus până la finalul anului, va prevedea achitarea datoriilor, precum şi măsuri de redresare a activităţii şi de optmizare a costurilor, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar. Optimizarea costurilor se va face prin închiderea magazinelor neprofitabile, deschiderea altora noi şi renegocierea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale.

"Totodată, principala sursă de venit pentru achitarea datoriilor va fi rezultată din continuarea activităţii societăţii. Însă, raportat la pasivul înscris la masa credală, pentru obţinerea veniturilor necesare achitării datoriilor societăţii vor putea fi identificate şi alte surse", a precizat Vasile Godîncă-Herlea, senior partner la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Tina R Distribuţie companie prin care sunt operate 9 dintre magazinele Tina R, un brand local, care se apropie de majorat, a obţinut anul trecut afaceri de 2,88 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mai mult, compania a fost anul trecut pe pierdere, de 0,9 mil. euro şi cu datorii totale de 3,2 mil. euro.

Tina R Distribuţie a fost înfiinţată în 2009, iar anterior magazinele erau operate de compania Yutong Fashion, care potrivit Registrului Comerţului este la rândul său în insolvenţă.

Oficialii companiei au declarat că activitatea magazinelor a fost trecută începând cu anul trecut pe Tina R Distribuţie, fără a explica motivele pentru care Yutong Fashion a intrat în insolvenţă.

În prezent retailerul de modă Tina R deţine 19 magazine şi are în plan să mai deschidă altele până la finalul anului.

Potrivit reprezentanţilor CITR, nu este exclusă intrarea în acţionariat a unor noi investitori, însă acest lucru se va decide după definitivarea tabelului creditorilor, pentru a se cunoaşte cu exactitate cuantumul pasivului de achitat prin planul de reorganizare.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.