Companii

Un roman de 37 de ani, promovat la sediul Bayer de la Berlin

28.05.2009, 16:20 166

Grupul german Bayer Healthcare, cu afaceri anuale de 15 mld. euro, l-a promovat pe Catalin Radu, seful operatiunilor din Romania, ca director de marketing pe una dintre diviziile din regiune care cuprinde Romania, zona Balcanilor, Africa, Rusia, si zona Golfului.

Radu, 37 de ani a intrat in grupul german, in momentul in care Bayer a cumparat Schering Pharma in 2006, unde ocupa pozitia de director general. De profesie inginer, Radu a mai lucrat in cadrul SAP Romania si PricewaterhouseCoopers. 
"Ar trebui sa incep de la 1 iulie. Principalul meu obiectiv este sa continuam ratele bune de crestere din aceasta regiune", a spus pentru ZF Catalin Radu.
Regiunea in care va lucra genereaza afaceri anuale de pana la 200 mil. euro, din cele 6,3 mld. euro din Europa. In Romania, Bayer se afla pe locul 11 in topul companiilor din industria farmaceutica cu vanzari de aproape 50 mil. euro. Pe piata locala grupul mai are activitati in agricultura, materiale de constructii si auto.
Potrivit specialistilor in resurse umane, salariul brut anual pentru o astfel de pozitie merge pana la 150.000 de euro, insa bonusurile pot ajunge la 10-15% daca portofoliul pe care il administreaza cuprinde produse de nisa.
Radu se alatura altor doi manageri romani care lucreaza in strainatate in farma. Astfel, Adrian Caretu, fostul sef al Merck Sharp & Dohme Romania, a fost numit director de vanzari pentru Franta in 2007, iar anul trecut Horia Vilcu, directorul general al Walmark Romania, a preluat conducerea filialei din Franta.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO