Companii

Turismul mioritic in format digital

15.05.2001, 00:00 14



Compania brasoveana Norbert Computer a lansat recent pe piata noua editie a compact discului Romanian Travel Guide 2001 care se doreste a fi un mijloc de promovare a Romaniei ca destinatie cultural-turistica atat pe plan intern cat si in strainatate.

Pe CD sunt inserate oferte ale agentiilor de turism, preturile si conditiile oferite de retelele hoteliere din Romania alaturi de o baza de date cu 3.000 de companii din sectorul turistic.

Editia din acest an a Romanian Travel Guide 2001 a fost creata in jurul bazei de date a site-ului RoTravel.com administrat tot de Norbert Computer.

Spre deosebire de celelalte editii, dupa instalarea pe computer baza de date devine actualizabila, oricand putandu-se opera modificari asupra datelor incluse acolo.

Amatorii de calatorii mai pot gasi pe compact disc harti ale Romaniei (pana la nivel de comune), liste cu hoteluri, vile sau pensiuni din diferite zone ale tarii, precum si obiectivele turistice din majoritatea oraselor.

Norbert Computer este specializata in dezvoltarea de servicii de promovare a turismului romanesc prin mijloacele informationale.

Compania a lansat in 1997 site-ul www.rotravel.com care in prezent are aproximativ 45.000 de vizitatori in fiecare luna si peste un milion de pagini parcurse.

Printre serviciile oferite de site se numara rezervarile online la hotelurile din tara, posibilitatea ca utilizatorii sa intre in contact rapid cu agentiile de turism pentru a afla detalii asupra ofertelor, diverse informatii locale.

Statistici efectuate pe baza inscrierilor la rubrica "Romanian Travel News" au relevat faptul ca peste 35% din utilizatori au varste cuprinse intre 25 si 40 de ani si activeaza in principal in domeniul managerial, medical sau ingineresc.

Pentru a completa activitatea de promovare a Romaniei prin Internet, Norbert Computer a lansat in noiembrie 1998 primul Romanian Travel Guide, ghid care a ajuns acum la a treia editie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO