Companii

TUI preia a treia agentie din Constanta

10.03.2003, 00:00 73

Compania germana TUI, cel mai mare tour-operator din Europa, a preluat 70% din actiunile agentiei Danubius Travel Agency, una dintre cele mai importante agentii de turism din Constanta, a anuntat grupul german.
Danubius, care are activitati in sectorul turismului de afaceri, al croazierelor si al vanzarilor de bilete de avion, a fost infiintata in 1991 de doi parteneri romani, Camelia Dinu si Ciprian Popescu, care au ramas acum proprietarii restului de 30% din actiuni. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.
"Implicarea grupului TUI in sectorul agentiilor de turism specializate pe incoming (sosiri de vizitatori straini - n.r.) din Romania reflecta importanta crescanda pe care o acordam acestei destinatii. Achizitionarea de actiuni in cadrul societatii romanesti vizeaza asigurarea unor servicii de calitate superioara, prin aplicarea standardelor TUI la serviciile de incoming", a declarat Wolfgang Bremer, director al departamentului de management al portfoliului din cadrul grupului TUI.
Tour-operatorul german considera Romania, alaturi de Bulgaria, drept una dintre pietele din Estul Europei cu cel mai mare potential de dezvoltare in domeniul turistic, datorita raportului foarte bun intre pret si calitate, a adaugat Bremer.
Danubius se numara printre cele mai mari agentii de turism din Constanta, fiind situata pe locul trei in topul firmelor de profil din 2001, realizat de Camera de Comert Constanta. Surse din piata afirma ca Danubius este, de mai multi ani, cel mai mare operator pe litoral pe relatia Germania, adica aduce cei mai multi turisti germani la mare. "Nu este surprinzator poate ca cea mai mare parte a actiunilor soldatilor americani cazati pe litoral se desfasoara prin Danubius", au adaugat sursele citate. TUI a devenit actionarul majoritar al agentiei constantene incepand de la 1 ianuarie.
TUI mai este prezent in Romania si prin divizia sa hoteliera Riu Hotels, care va opera incepand cu data de 1 mai, primul hotel marca RIU din Romania, hotelul Riviera din Mamaia. Tour-operatorul german a alocat 1,5 milioane de dolari pentru modernizarea hotelului, care a fost cumparata anul trecut de la Ministerul Turismului de Olanesti SA. Riu este cel mai important partener al TUI si al doilea lant hotelier spaniol dupa Sol Melia, avand 98 de hoteluri.
Grupul german TUI, cel mai mare tour-operator european, a realizat anul trecut un profit operational de aproape 600 de milioane de euro, la vanzari de circa 20 de miliarde de euro. In 2001, compania a obtinut un profit operational record de 811 milioane de euro si vanzari de aproape 22,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO