Companii

Ţuca Zbârcea&Asociaţii şi Freshfields reprezintă AVAS într-un nou arbitraj internaţional

Autor: Emil Popescu

21.06.2011, 00:01 71

AVAS a selectat consorţiul format din firmele de avocatură ŢucaZbârcea&Asociaţii şi Freshfields Bruckhaus Deringer pentru areprezenta România la arbitrajul internaţional înregistrat la ICSIDprin care doi oameni de afaceri turci acuză statul că a încălcatcontractul de privatizare a IMUM Medgidia. Consorţiul a fostdesemnat câştigător ca urmare a unei proceduri de selecţie deoferte organizată de Autoritatea pentru Valorificarea ActivelorStatului (AVAS), informează Ţuca Zbârcea&Asociaţii.

Cererea în dosarul arbitral a fost înregistrată la CentrulInternaţional de Reglementare a Diferendelor privind Investiţiile(ICSID) de la Washington în noiembrie 2010, fiind formulată deoamenii de afaceri turci Ömer Dede şi Serdar Elhüseyni, în legăturăcu o pretinsă nerespectare de către autorităţile române acontractului de privatizare a producătorului de utilaje agricole şide transport IMUM Medgidia.

În funcţie de calendarul procedural, durata procesului poateajunge la patru-cinci ani. Echipa de avocaţi a Ţuca Zbârcea &Asociaţii va apăra pentru a patra oară interesele României în faţaICSID. Bugetul AVAS a fost suplimentat de Guvern, în luna mai, cu21,2 milioane lei, pentru reprezentarea României la ICSID, dar şipentru acţiunile judiciare prin care se solicită instanţeieşalonarea la plată a titlurilor executorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO