Companii

"There is an opinion", sintagma care l-a trimis in Romania pe cel mai puternic manager strain

01.06.2010, 13:04 29

"Inca imi amintesc. Era 29 septembrie 2007. Am avut un evenimentin cadrul KazMunaiGaz si in timpul acestui eveniment am fostinvitati la cina. In timpul cinei, presedintele KMG mi-a spus ca'there is an opinion' sa ma trimita in Romania. Exprimarea astavine din sistemul sovietic: 'there is an opinion', noi, cei de aicide sus, toti, suntem de parere ca tu ar trebui sa faci asta. Amprimit cu placere; de obicei sunt o persoana destul dedisciplinata."

Saduokhas Meraliyev, invitatul celei de a treia editii a MEETTHE CEO, eveniment organizat de BUSINESS Magazin, zambeste cand isi amintestecum a primit conducerea Rompetrol. Chiar daca spune ca "nu a avutde ales" cand a primit postul, l-a primit cu placere.

Achizitia Rompetrol a insemnat pentru Kazahstan intrarea directa pepiata Uniunii Europene, iar Meraliyev stie prea bine ca aceastaeste una dintre principalele linii de dezvoltare pentru imensa taraAsiatica ale carei resurse sunt, dincolo de suprafata aproape egalacu a Europei si de conexiunile comerciale cu toata lumea, resurselenaturale.

Cititi mai multe despre Saduokhas Meraliyev, cel mai puternic manager strain dinRomania, pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO