"There is an opinion", sintagma care l-a trimis in Romania pe cel mai puternic manager strain

Ziarul Financiar 01.06.2010

"Inca imi amintesc. Era 29 septembrie 2007. Am avut un eveniment in cadrul KazMunaiGaz si in timpul acestui eveniment am fost invitati la cina. In timpul cinei, presedintele KMG mi-a spus ca 'there is an opinion' sa ma trimita in Romania. Exprimarea asta vine din sistemul sovietic: 'there is an opinion', noi, cei de aici de sus, toti, suntem de parere ca tu ar trebui sa faci asta. Am primit cu placere; de obicei sunt o persoana destul de disciplinata."

Saduokhas Meraliyev, invitatul celei de a treia editii a MEET THE CEO, eveniment organizat de BUSINESS Magazin, zambeste cand isi aminteste cum a primit conducerea Rompetrol. Chiar daca spune ca "nu a avut de ales" cand a primit postul, l-a primit cu placere.

Achizitia Rompetrol a insemnat pentru Kazahstan intrarea directa pe piata Uniunii Europene, iar Meraliyev stie prea bine ca aceasta este una dintre principalele linii de dezvoltare pentru imensa tara Asiatica ale carei resurse sunt, dincolo de suprafata aproape egala cu a Europei si de conexiunile comerciale cu toata lumea, resursele naturale.

Cititi mai multe despre Saduokhas Meraliyev, cel mai puternic manager strain din Romania, pe www.businessmagazin.ro.