Companii

Terran a investit într-o fabrică de ţigle fotovoltaice în Ungaria, de unde va exporta şi către România. Există cerere mare pentru acoperişuri care să valorifice energia sustenabilă

Noua fabrică din Pécs va avea o producţie de peste 200.000 bucăţi pe an.

Noua fabrică din Pécs va avea o producţie de peste 200.000 bucăţi pe an.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.09.2021, 16:20 489

Investiţia făcută de Terran vine în contextul în care tot mai mulţi producători de materiale de construcţii alocă sume pentru a produce materiale sustenabile, cu impact minim asupra mediului şi eficiente energetic.

Producătorul maghiar de ţigle Terran a deschis în Ungaria o fabrică de ţigle fotovoltaice de unde va aduce produse şi în România începând cu anul 2022. Noua unitate se află în oraşul Pécs şi este a şasea din portofoliul grupului. „Terran şi-a propus stimularea producţiei de energie durabilă pentru locuinţe şi clădiri publice din întreaga regiune“, spun reprezentanţii companiei.

Noua fabrică din Pécs va avea o producţie de peste 200.000 bucăţi pe an. „Conform planurilor noastre, de anul viitor vom începe vânzările pe pieţele din România şi Croaţia, unde există deja un interes ridicat pentru acest produs“, spune Tóth Szabolcs, director regional de marketing al Terran.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO