Companii

TechTeam ar putea deschide un centru de servicii la Craiova

TechTeam ar putea deschide un centru de servicii la Craiova

Click pentru imaginea intreaga

01.11.2007, 16:59 42

Compania americana TechTeam, care detine in Romania firmele de outsourcing si servicii IT TechTeam Akela si TechTeam Global, ar putea deschide un centru de servicii la Craiova, care ar urma sa deserveasca uzina auto preluata recent de constructorul american Ford.
"Pentru noi, Craiova este o locatie interesanta, pe care o luam in considerare pentru extinderea viitoare. Venirea Ford in zona a adaugat noi oportunitati, cu atat mai mult cu cat TechTeam are deja peste 400 de tehnicieni IT care deservesc Ford in lumea intreaga. Vorbim despre 140.000 de utilizatori Ford in 120 de locatii si peste un milion de incidente comunicate anual pe care TechTeam le gestioneaza", a declarat Diana Olar, marketing executive al TechTeam.
Compania are deja patru centre pe piata europeana care asigura livrarea dedicata a serviciilor catre Ford, in Marea Britanie, Suedia, Germania si Belgia.
Mai multi furnizori traditionali ai Ford au anuntat ca vor deschide operatiuni la Craiova in urma venirii americanilor. Cu toate acestea, investigarea Comisiei Europene asupra vanzarii Automobile Craiova pune in stand-by intentiile investitionale, cel putin pana la finalizarea anchetei.
"Am luat Craiova in considerare ca o locatie strategica si in contextul venirii Ford in zona. Planurile noastre depind insa in mare masura de finalizarea cu succes a tranzactiei si nu vom putea demara niciun proiect pana cand situatia nu este clara", precizeaza Olar.
Printre clientii TechTeam se numara IBM Global Services, Orange, Metro Group si Colliers.
Pe de alta parte, reprezentantii TechTeam au anuntat drept sigura deschiderea unui centru de servicii la Sibiu, unde ar urma sa se faca aproximativ 50 de angajari pana la sfarsitul primul trimestru din 2008. Compania are in prezent 600 de angajati si un centru de BPO/ITO in Bucuresti pe care l-a deschis in 2004 si care deserveste clienti europeni si americani. In vara a mai fost deschis un centru de servicii la Galati, unde urmeaza sa fie angajati peste 30 de tehnicieni in perioada imediat urmatoare.
Peste 250 din cei 600 de angajati din Romania sunt software developeri, iar planurile companiei vizeaza angajarea a inca 100 de specialisti IT in perioada urmatoare. Cat priveste atractivitatea Romaniei ca destinatie pentru servicii de IT outsourcing, Olar este de parere ca volatilitatea salariilor din domeniu este cea care tinde sa afecteze interesul investitorilor.
Americanii de la TechTeam au inregistrat in trimestrul doi al acestui an, prin cele doua firme pe care le detin pe piata locala, venituri de 6,13 mil. euro, in crestere cu 54%.
TechTeam este un furnizor global de servicii multilinguale de IT si Business Process Outsourcing. Compania are 19 centre de livrare in Europa si SUA, peste 2.600 de specialisti IT si afaceri globale de 167.4 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO