Companii

Tancuri de 1 mld. $ made in România pentru Columbia

Tancuri de 1 mld. $ made in România pentru Columbia

Autor: Loredana Voiculescu

04.06.2012, 00:08 3656

Romarm, cel mai important furnizor local de tehnică de apărare, controlat de Ministerul Economiei, negociază cu statul columbian un contract în valoare de peste un miliard de dolari, care se va întinde pe mai mulţi ani, a declarat la finalul săptămânii trecute, pentru gândul, şeful companiei, Vasile Marius Crişan. Potrivit lui Crişan, acesta ar fi cel mai mare contract încheiat vreodată în industria românească de apărare.

"La Bucureşti a avut loc o întâlnire cu o delegaţie importantă a Ministerului Apărării din Columbia. Facem demersuri pentru încheierea unui contract cu armata statului columbian. Este în curs de negociere un contract pe mai mulţi ani, în valoare de peste un miliard de dolari", a declarat Vasile Marius Crişan, directorul general al Romarm. Potrivit datelor preliminare furnizate de Ministerul Economiei, afacerile Romarm au fost anul trecut de 99,8 mil. lei (23,7 mil. euro), un nivel similar cu cel raportat de companie în 2010.

Potrivit unor surse guvernamentale, o rundă de negocieri cu reprezentanţii părţii columbiene s-a desfăşurat recent în prezenţa ministrului economiei Daniel Chiţoiu. Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ministerului Economiei au precizat că instituţia are în derulare mai multe acţiuni de promovare a produselor militare locale.

"Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), prin Direcţia Industria de Apărare şi Probleme Speciale, are în derulare diferite acţiuni de promovare a produselor militare realizate de industria de apărare. În momentul în care se va semna un contract comercial sau de altă natură vom putea oferi informaţii suplimentare", au declarat reprezentanţii MECMA.

Contractul cu partea columbiană ar presupune atât comercializarea unui număr important de maşini de luptă, cât şi asigurarea mentenanţei şi transfer de tehnologie în Columbia, contractul având şi o componentă de instruire a specialiştilor columbieni din domeniul tehnic şi de întreţinere a maşinilor de luptă. "În cazul în care se va semna contractul care se negociază cu partea columbiană (în valoare de peste un miliard de dolari - n.n.), acesta ar însemna pentru compania Romarm, dar şi pentru industria şi economia românească un mare pas înainte, mai mult decât un balon de oxigen."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO