Companii

Taiwanezii majoreaza capitalul Romcarbon

23.06.2005, 19:05 21

Actionarii producatorului de mase plastice Romcarbon Buzau au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu aproximativ 0,7 mil. euro (25 mld. lei), prin emiterea unui numar de un milion de actiuni noi cu valoarea nominala de 25.000 de lei.

Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere actionarilor societatii inscrisi in registrul actionarilor la data de 6 iulie 2005 la pretul de 50.000 lei/actiune, pret care include si o prima de emisiune de 25.000 de lei.

Principalul actionar al Romcarbon este Living Plastic Industries, o companie cu capital privat taiwanez, care detine 38,03% din actiuni. Un pachet de 12,56% din actiuni este detinut de o alta societate cu capital taiwanez, Unitai International Corp. Un alt actionar important al Romcarbon este SIF Transilvania, cu o participatie de 30,7%.

In primul trimestru al acestui an, Romcarbon a raportat un profit net de 250.000 de euro (9,26 mld. lei), aferent unei cifre de afaceri de 2,3 milioane de euro (84 mld. lei).

Romcarbon produce filtre de masini, masti de gaze, saci de polietilena, tevi PVC si saci de polipropilena, fiind unul dintre cei mai mari producatori de caserole din poliestiren expandat si cel mai mare producator de filtre din Romånia. Romcarbon mai produce carbune activ si folii pentru ambalat. Actiunile Romcarbon sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulåndu-se la pretul de 47.000 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 1,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO