Companii

Studiu Ascendis: raport mai echilibrat între munca remote şi cea de la sediul companiei. Aproape jumătate dintre respondenţi consideră că procentul angajaţilor în regim remote va fi între 10% şi 50% în următorii doi ani

Studiu Ascendis: raport mai echilibrat între munca...

Autor: Alexandra Matei

01.05.2023, 17:20 471

♦ 27% dintre respondenţi susţin că procentul de muncă de la distanţă va fi de peste 50% în compania lor în viitor.

Aşteptările legate de munca la distanţă pe care le au angajaţii companiilor mijlocii şi mari s-au schimbat, arată rezultatele celei de-a treia ediţii a studiului de piaţă Agile la puterea RO, realizat de Ascendis, principalul jucător din piaţa de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării profesionale din România.

Astfel, în 2023, angajaţii participanţi la studiu estimează un raport mai echilibrat între lucrul de la distanţă şi lucrul la sediul companiei. Circa 40% dintre ei spun că pro­centul angajaţilor în regim remote va fi între 10% şi 50% în următorii doi ani.

„Munca de la distanţă rămâne un subiect în permanentă schimbare în organizaţiile din România în urmă­torii doi ani: 27% dintre respondenţi susţin că procentul de muncă de la distanţă va fi de peste 50% în compania lor în viitor, iar 6% consideră că angajaţii vor lucra 100% de la distanţă în următoarea pe­rioadă“, se arată în studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO