Companii

Statul vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo

19.02.2007, 18:48 28

Statul va vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri, anuntul preliminar de privatizare urmand sa fie lansat pana cel tarziu in prima saptamana a lunii martie, a afirmat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit vineri la Palatul Victoria, cu reprezentantii conducerii Ford, pe care i-a asigurat ca privatizarea Daewoo Craiova este o prioritate pentru Guvern si ca Executivul doreste ca procesul de privatizare sa fie derulat rapid si transparent. Tariceanu a precizat ca a cerut comisiei de privatizare a Daewoo sa prezinte saptamanal un raport privind evolutia procesului de privatizare.
"Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, prezent la intalnire, a precizat ca anuntul de privatizare preliminar va fi lansat pana cel tarziu in prima saptamana a lunii martie. Comisia de privatizare a decis scoaterea la vanzare a unui pachet reprezentand 72,4% din actiunile societatii (intregul pachet detinut de catre stat), a afirmat ministrul finantelor", conform unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.
Compania Automobile Craiova, detinuta de stat, a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de Automobile Daewoo Craiova, pentru 60 mil. dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania s-au realizat la sfarsitul lunii august 2006.
In urma tranzactiei, Automobile Craiova si-a majorat participatia la Daewoo Romania la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22%.
Presedintele AVAS a anuntat in urma cu aproximativ o luna ca General Motors (GM) si Ford - SUA, Tata - India si Chery Automobile (China) sunt interesate de preluarea Daewoo Automobile Romania, dar, potrivit editiei electronice a publicatiei Shanghai Daily, compania chineza nu intentioneaza sa cumpere uzina din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO