Companii

Stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, în valoare de 80 mil. euro, a ajuns subiect de dispută între doi constructori români, Construcţii Erbaşu şi SSAB

Stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, în valoare...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.10.2023, 00:07 11746

Două companii locale – Construcţii Erbaşu şi SSAB –  concurează pentru a pune mâna pe contractul de circa 80 mil. euro pentru construirea unui stadion de 18.000 de locuri în Constanţa. După ce compania lui Cristian Erbaşu a fost declarată câştigătoare la licitaţie, firma SSAB a contestat pierderea, astfel că acum cazul se află în instanţă, unde CNI, beneficiarul proiectului, susţine în continuare desemnarea Construcţii Erbaşu.

„Situaţia se află acum la Curtea de Apel, va mai dura până când va fi luată o decizie. Deocamdată s-au demolat construcţiile existente (stadionul vechi Farul – n. red.), etapă de care s-a ocupat firma Apolodor“, spune Cristian Erbaşu, proprietarul uneia dintre firmele care au participat la licitaţie.

Concurenţa acerbă dintre cei doi constructori pe un proiect de asemenea calibru arată cât de mult s-au dezvoltat companiile româneşti din această industrie, unde în urmă cu un deceniu cu greu un antreprenor local ar fi putut pune mâna pe un contract de zeci de milioane de euro. Obiceiul încetăţenit de-a lungul anilor era ca firmele de construcţii să apeleze la subcontractori, şi nu să execute chiar ele lucrări.

Acum însă este vorba despre companii cu suficientă forţă de muncă încât să ducă la bun sfârşit proiectul.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO