Companii

Spatii de productie de 5 mil. euro la Megaprofil

17.10.2005, 15:42 28

Compania Megaprofil, producator de profile metalice pentru acoperisuri si pereti, va derula anul viitor un proiect de investitii in valoare de circa 5 mil. euro pentru noi linii de productie, spatii de depozitare, precum si intr-o noua cladire de birouri.

"In 2004 am inregistrat o cifra de afaceri de 9 mil. euro, iar pentru acest an estimam sa ajungem la 21 mil. euro. Aceasta evolutie se datoreaza investitiilor in tehnologie, pietei favorabile, precum si suportului financiar si know-how-ului asigurat de grupul-mama", a declarat Nicolae Borcea, directorul de vanzari si marketing al Megaprofil.

Compania face parte din grupul belgian Joris Ide care a intrat pe piata romaneasca in ianuarie 2002. Firma a incheiat primul an de activitate cu vanzari de 2,1 mil. euro, acestea dublandu-se un an mai tarziu. Societatea a inregistrat pe primul semestru al acestui an o crestere de 50% fata de aceeasi perioada a anului 2004, iar oficialii companiei estimeaza ca in urmatorul semestru trendul va fi unul ascendent, cu o crestere de circa 120% fata de semestrul doi al anului trecut.

Gama de produse Megaprofil cuprinde panouri sandwich termoizolante, table cutate trapezoidale pentru acoperis si perete, tabla ondulata sinusoidala si tip tigla, profile galvanizate etc. Megaprofil are sediul la Buzias si detine trei puncte de lucru, la Targu-Mures, Iasi si Bucuresti. Unicul actionar al companiei este Grupul Joris Ide care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 220 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO