Companii

Somaco, afaceri de 21 mil. euro, în creştere cu 30%

Autor: Andreea Mioara Neferu

05.04.2012, 00:04 277

Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 31%, până la 21 de milioane de euro. Avansul businessului se datorează extinderii portofoliului de clienţi, creşterii capacităţii de producţie, dar şi diversificării gamei de produse şi servicii.

"Aşteptăm să confirmăm o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi în anul 2012. Evoluţia pozitivă aşteptată pentru anul 2012 se datorează atât creşterii volumelor de BCA, dar mai ales intensificării vânzărilor de elemente prefabricate din beton, acestea urmând să aibă o dinamică mai accentuată în por­tofoliul nostru de pro­duse", a declarat Gabriel Colobaţiu, director general al Somaco Grup Prefabricate.

Compania a investit în ultimii patru ani peste 12 mi­lioane de euro pentru extin­derea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, dar şi pentru retehnologizare şi instruirea personalului. So­maco a preluat anul trecut fa­brica de elemente prefabricate din beton G&D din Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane de euro.

"Strategia noastră de dezvoltare vizează atât consolidarea capacităţilor de producţie existente, cât şi extinderea în arii de producţie noi. În 2012 intenţionăm să investim peste 1 milion de euro pentru extinderea gamei de produse şi a capacităţilor existente", a spus Colobaţiu.

Managerul Somaco a afirmat că anul 2012 a demarat în forţă, cu lucrări de anvergură pentru structuri din beton. Printre proiectele pentru care Somaco a furnizat recent produse se numără centre comerciale precum Kaufland, BauMax, Auchan sau Carrefour, dar şi centre logistice (Wim Bosman, lângă Ploieşti), consolidări hidrotehnice, lucrări de drumuri şi poduri sau structuri pentru staţii eoliene şi modernizări pentru liniile electrice Enel.

Compania, care produce BCA şi prefabricate din beton, are patru fabrici, la Adjud, Buzău, Roman şi Teiuş. Pe segmentul BCA, compania este în competiţie cu producătorii Celco, Elpreco, Macon sau Prefab, iar printre concurenţii din domeniul prefabricatelor se numără ASA Cons, SW Umwelttechnik, Europrefabricate şi Ergon.

Oresa Ventures mai deţine pe piaţa locală companii precum Fabryo Corporation, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fântâna şi RTC Proffice Experience.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO