Companii

Sogeco: 4 milioane de euro din aparate de cafea

30.05.2005, 20:28 37

Compania Sogeco Romania, detinuta de grupul italian Saeco International, unul din principalii jucatori de pe piata mondiala a aparatelor de cafea pentru uz casnic, asteapta in acest an o cifra de afaceri de 3,9 milioane de euro.

"Avem prevazuta o crestere de 5% pe care speram sa o depasim. Dupa primul semestru, vanzarile noastre se situeaza la acelasi nivel cu cele din 2004, insa vom creste din al doilea semestru, pentru ca acum avem cele mai multe comenzi de la clienti", a declarat Loredana Pintea, director general al filialei locale. Anul trecut, compania din Orastie a fabricat 600.000 de aparate de cafea, realizand o cifra de afaceri de 3,7 milioane de euro, fata de 2 milioane in 2003. Din 2000, grupul italian a investit peste 10 milioane de euro in centrul de productie din Orastie, in judetul Hunedoara, iar acum asteapta recuperarea investitiei.

"Activitatea noastra abia acum se asaza. Inca recuperam din pierderile inregistrate si nu ne gandim deocamdata la piata interna", explica Pintea. Grupul Saeco International, care este listat la Bursa din Milano, are filiale in 16 tari, principalele sale piete de desfacere fiind cele din Germania, Elvetia si Austria. In 2003, grupul a realizat o cifra de afaceri de 420 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO