Companii

SOCAR i-a scos din acţionariat pe botoşănenii de la care a preluat 15 PECO-uri în 2011

SOCAR i-a scos din acţionariat pe botoşănenii de la...

Autor: Radu Bostan

15.01.2014, 00:05 492
Grupul azer SOCAR a devenit unicul proprietar al afacerii din România, care include o reţea de 22 de staţii de alimentare, după preluarea ultimului pachet de 10% din capital de la acţionarul minoritar, Doina Berescu, o avocată din Botoşani.
 
Valoarea tranzacţiei nu a fost co­mu­ni­cată, însă surse din piaţă men­ţionează că suma plătită de azeri a fost între 250.000 şi 500.000 de euro.
 
SOCAR a pătruns pe piaţa locală în 2011, când a cumpărat 90% din capitalul com­paniei Romtranspetrol SA, de­ţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu. Com­pania botoşăneană deţinea la mo­mentul respectiv o reţea de 15 „PECO-uri“ în zona Moldovei, acestea trecând ulterior printr-un proces de rebranding sub marca SOCAR.
 
După achiziţie, Iulian Berescu a ocupat o perioadă poziţia de director general adjunct în noua firmă, iar Doina Berescu a rămas acţionar, devenind şi membru al consiliului de directori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO