ZF News

Azerii de la SOCAR mai aduc 35 mil. de euro în România pentru dezvoltarea reţelei

Azerii de la SOCAR mai aduc 35 mil. de euro în România...

Autor: Radu Bostan

14.01.2014, 15:54 824

Grupul petrolier azer SOCAR va majora capitalul companiei deţinute pe piaţa locală cu circa 35 milioane de euro, banii urmând a susţine planurile de dezvoltare în România.

Reţeaua locală de distribuţie carburant a azerilor numără în prezent 22 de staţii, dintre care nouă au fost deschise anul trecut în urma unor investiţii de 13 milioane de euro. Odată cu deschiderea benzinăriilor, şi numărul de angajaţi ai SOCAR a crescut substanţial. Astfel, anul trecut, azerii au angajat circa 135 de persoane, având acum 338 de salariaţi.

Anul trecut a mai însemnat în premieră extinderea reţelei dincolo de zona de nord-est a ţării, unde SOCAR şi-a făcut intrarea în 2011 prin preluarea a 90% din acţiunile companiei botoşănene Romtranspetrol, deţinută la acea vreme de Iulian şi Doina Berescu. Grupul SOCAR a preluat, recent, şi restul de 10% din acţiuni încă deţinute de familia Berescu, astfel că acum întregul business din România este deţinut de compania controlată de guvernul azer.

"Tranzacţia face parte din demersul strategic al companiei noastre de a-şi consolida poziţia pe piaţa din România. Mulţumim partenerului român pentru colaborarea din toţi aceşti ani. Tranzacţia încheiată la început de an 2014 dă semnalul unui nou stadiu de dezvoltare al companiei noastre pe piaţa din România", a declarat Hamza Karimov, directorul general al SOCAR, într-un comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO