Companii

Se caută vacanţele în ţară: cererea, în creştere cu 15% faţă de anul trecut

Se caută vacanţele în ţară: cererea, în creştere...

Autor: Cristina Bellu

04.10.2016, 00:05 319

Vânzările de pachete turistice prin agenţiile de turism au înregistrat în medie un avans de 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul in­ves­tiţiilor din ultimii ani, dar şi al con­juncturii internaţionale care a determinat tot mai mulţi români şă-şi petreacă vacanţa în ţară.

Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix au fost zonele cele mai căutate de turişti în sezonul 2016, cu un grad de ocupare de aproape 100% pentru mai multe săptămâni şi pentru un număr de cel puţin trei zile de vacanţă, potrivit Asociaţiei Patronale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). „Delta Dunării a înregistrat vara aceasta o creştere de 20% a vânzărilor faţă de 2015, fiind revelaţia sezonului în pre­ferinţele turiştilor care au petrecut, în me­die, trei zile de vacanţă, staţiunile balneare de 18%, litoralul de 12%, în timp ce vân­zările pentru staţiunile montane s-au situat la acelaşi nivel ca anul trecut“, precizează asociaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO