Companii

Schoenherr si Asociatii si-a bugetat incasari de 6 mil. euro

05.03.2007, 17:49 50

Schoenherr si Asociatii, biroul local al firmei austriece de avocatura Schoenherr, estimeaza pentru acest an incasari de circa 6 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent. In plus, compania intentioneaza sa ajunga la sfarsitul acestui an la 42 de avocati, fata de 35 cati sunt in prezent.
"Pentru acest an estimam o crestere a incasarilor de circa 50%, pe fondul intensificarii investitiilor pe piata romaneasca. Vor intra tot mai multi investitori puternici care pana acum nu puteau sa intre din cauza constrangerilor de a investi intr-o tara care nu era intrata in Uniunea Europeana", a declarat Markus Piuk, avocatul coordonator al Schoenherr si Asociatii.
Anul trecut veniturile firmei au venit in cea mai mare parte din sectorul de achizitii si fuziuni, iar ca domenii de activitate au fost real-estate-ul si project finance, energie si resurse naturale, zona de corporate, adica servicii juridice prestate companiilor si banking finance.
"Cea mai mare pondere in venituri, circa 40%, provine din intermedierea unor tranzactii de tip merger & acquisition (n.r. - fuziuni si achizitii), urmate de tranzactiile de pe piata de real -estate", spune Piuk. Schoenherr a intermediat achizitia proiectului comercial Sun Plaza, dezvoltat de compania EMCT, de catre Sparkassen Immobilien, bratul imobiliar al Erste Bank, si este consultantul fondului austriac Europolis pentru achizitia unor proiecte in Capitala.
In plus, Schoenherr a intermediat tranzactia dintre Petrom si OMV pentru preluarea benzinariilor grupului austriac din Romania, Bulgaria si Serbia.
"Tranzactiile intermediate anul trecut de biroul local se ridica la circa un miliard de euro, daca le excludem pe cele de banking-finance, care ajung de asemenea la circa un miliard de euro. Astfel, in 2006 am avut o pondere de circa 10% din totalul tranzactiilor aprobate de Consiliul Concurentei", afirma Piuk.
Piata locala de avocatura de business este estimata la peste 100 mil. euro pe an. "Piata de avocatura a devenit mai matura, iar tranzactiile au devenit tot mai complicate pentru ca s-a renuntat la tranzactiile speculative si investitorii straini care vin in Romania sunt interesati sa dezvolte proiecte pe termen lung", precizeaza Piuk.
Piata de profil va creste anul acesta cu circa 30-35%, potrivit lui Piuk, urmand ca anul acesta sa intre pe piata noi jucatori straini. In ultimul an, pe piata au inceput sa circule informatii potrivit carora mai multe case puternice de avocatura la nivel international se uita spre Romania si iau in considerare formarea unui birou local sau asocierea cu o firma existenta. Schonherr a fost fondat in 1954 si detine opt birourile locale in Viena, Belgrad, Bruxelles, Bucuresti, Kiev, Ljubljana, Sofia si Zagreb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO