Companii

Schoenherr l-a recrutat pe seful pe juridic al Petrom

09.12.2009, 23:10 759

Firma austriaca de avocatura Schoenherr si Asociatii, unuldintre cei mai mari jucatori straini de pe piata locala, l-arecrutat pe Dan Costinescu, directorul departamentului juridic alcompaniei Petrom, cea mai mare companie din Romania.

"Dan Costinescu va deveni partener al Schoenherr de la 1ianuarie 2010 si, alaturi de Sebastian Gutiu, va conduce grupul delitigii si arbitraj al firmei", au declarat reprezentantii casei deavocatura.

Costinescu are o experienta de peste zece ani in domeniuljuridic si a asistat grupul Petrom in mai multe litigii, precum siin negocierea contractelor colective de munca.

Potrivit reprezentantilor Petrom, conducerea departamentuluijuridic al firmei va fi preluata de catre Luiza Tomescu.

Costinescu preluase pozitia de sef al departamentului juridic incadrul Petrom in anul 2007, cand avocatul Marian Dinu, actualulmanaging partner al firmei DLA Piper, a parasit conducerea celeimai mari firme de pe piata locala, pentru a se intoarce inavocatura, la britanicii de la Linklaters.

Schoenherr este o firma cu aproximativ 50 de avocati in Romania,care a realizat incasari de 5,9 milioane de euro in 2008, potrivitinformatiilor furnizate de firma anterior.

In acest an, majoritatea firmelor de avocatura au avut desuferit de pe urma scaderii activitatii in domeniile fuziuni siachizitii, real estate si finantari bancare. In acelasi timp,domenii precum litigii sau insolventa au solicitat mai multaasistenta juridica, astfel ca majoritatea firmelor de avocatura auincercat sa-si intareasca aceste departamente.

Unul dintre cele mai importante proiecte in care avocatii de laSchoenherr au fost implicati in acest an este asistarea fondului deinvestitii Enterprise Investors la achizitia retelei desupermarketuri Profi, cea mai mare tranzactie din retail in acestan, cu o valoare de 66 de milioane de euro.

Schoenherr a mai promovat in acest an un partener la nivellocal, in persoana Narcisei Oprea, care coordoneaza departamentulde piete de capital al firmei din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO