Companii

Schoenherr are un nou avocat coordonator si estimeaza afaceri de 8 milioane de euro

17.01.2008, 17:52 34

Schoenherr si Asociatii, biroul local al firmei austriece de avocatura Schoenherr, si-a bugetat anul acesta incasari de circa 8-9 mil. euro, in crestere cu minimum 25% fata de anul trecut si l-a numit pe Sebastian Gutiu in functia de avocat coordonator in locul lui Markus Piuk, care va deveni equity partener al companiei Schoenherr.
Sebastian Gutiu a ocupat anterior functia de partener si coordona echipa de real estate.
"Markus Piuk a fost ales equity partner in cadrul Schoenherr incepand cu 1 februarie 2008. El va continua sa activeze din Bucuresti, coordonand in acelasi timp birourile Schoenherr din Belgrad si Sofia si va conduce echipa de mergers & acquisitions a Schoenherr din Europa Centrala si de Est, precum si proiectele regionale de infrastructura si pe cele din domeniul energetic", au declarat reprezentantii Schoenherr.
Compania are in prezent 45 de avocati si intentioneaza sa ajunga pana la sfarsitul anului la 50 de angajati. Schoenherr si Asociatii recruteaza avocati atat de la firme concurente care activeaza pe piata locala, cat si din strainatate. In prezent, compania are avocati din sapte tari diferite si cinci parteneri.
"In anul financiar care urmeaza sa se incheie la 31 ianuarie 2008, Schoenherr va depasi veniturile previzionate cu aproximativ 10% si va realiza o crestere anuala de aproximativ 60% fata de anul incheiat la 31 ianuarie 2007. Pentru urmatorul an financiar, estimam o crestere anuala intre 25%, daca e sa fim conservatori, si 45% in cazul unei estimari optimiste", afirma reprezentantii Schoenherr si Asociatii.
Valoarea tranzactiilor intermediate de Schoenherr in 2007 s-a ridicat la circa doua miliarde de euro, casa de avocatura participand la aproximativ 15% din toate notificarile de concentrari economice aprobate de Consiliul Concurentei anul trecut.
Printre cele mai importante tranzactii intermediate de Schoenherr si Asociatii se numara preluarea traderului roman de energie Buzmann Industries de catre compania elvetiana Atel, achizitia Asirom de catre Vienna Insurance Group, preluarea proiectului Cefin din zona Barbu Vacarescu de catre Europolis, vanzarea distribuitorului de medicamente Pharmafarm catre Gedeon Richter si preluarea Shell GAS de catre Petrom.
Schonherr a fost fondat in 1954 si detine noua birouri locale in Viena, Belgrad, Bruxelles, Bucuresti, Kiev, Ljubljana, Sofia si Zagreb.
"Strategia Schoenherr de crestere continua in regiune a condus la deschiderea la 1 ianuarie 2008 a biroului Schoenherr Budapesta. Schoenherr Budapesta are peste 20 de avocati specializati in dreptul afacerilor. In cursul anului 2008, Schoenherr va deschide un birou si la Bratislava", explica reprezentantii firmei de avocatura.
Domeniile principale de activitate ale Schoenherr si Asociatii sunt mergers & acquisitions, real estate, finante si banci, concurenta si dreptul UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO