Companii

Sase-sapte contracte noi semnate in zece zile de Cotroceni Park

Sase-sapte contracte noi semnate in zece zile de Cotroceni Park

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall de pe piata locala, avand o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp

11.11.2009, 23:21 164

AFI Palace Cotroceni, ultimul centru comercial deschis la nivellocal pe o suprafata de 215.000 mp in vestul Capitalei, a maisemnat de la deschiderea din urma cu doua saptamani sase-saptecontracte noi de inchiriere cu magazine care au ales sa se extindain cel mai mare mall din Romania.

"Estimarile ne-au fost depasite in ce priveste numarulvizitatorilor, iar asta a determinat unele companii care inca nusemnasera pentru un spatiu in Cotroceni sa vina la discutii. De ladeschiderea mallului am mai semnat sase-sapte contracte si probabilin urmatoarea perioada vom mai incheia cateva", a declarat ReuvenHavar, CEO al AFI Europe Romania.

Printre magazinele care se vor deschide ca urmare a semnariicontractelor in ultima saptamana, se numara retailerul polonez deimbracaminte Franco Feruzzi, cel de accesorii de lux Porsche Designsi restaurantul Chopstix.

"Mai mult, in urmatoarea perioada se vor mai deschide altetrei-patru restaurante si cafenele, dintre care o unitate cuspecific grecesc", spun reprezentantii centrului comercial.

In prezent sunt circa 210 magazine deschise in AFI Cotroceni,alte zece care se afla in curs de amenajare, urmand sa se lansezein perioada imediat urmatoare.

"Avem un grad de ocupare de 95%, iar pana la sfarsitul anuluisau cel tarziu pana in februarie 2010 vom ajunge la 100%", afirmaHavar.

In primul weekend de la deschiderea mallului au fost 100.000 devizitatori zilnic, iar in timpul saptamanii numarul celor care auintrat in magazine s-a situat in medie la 70.000-80.000 pe zi,potrivit AFI Cotroceni.

"Suntem constienti ca traficul scade dupa o perioada, dar noisperam sa-l mentinem la acelasi nivel dupa ce vom finaliza zona deentertainment pana in decembrie", crede executivuldezvoltatorului.

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall de pe piata locala,avand o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp si chiriasiprecum Real, Zara, C&A, Humanic, Waikiki, Deichmann, Domo, KFC,Nordsee operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschidesi o sala 3D IMAX.

Un nou mall in zona Laromet

AFI Palace Cotroceni, a carui investitie s-a ridicat la 300 mil.euro, este al treilea proiect finalizat de grupul AFI in acest an,dupa o cladire de birouri in Sebia si un parc de business inBulgaria.

Compania va investi alte 30 mil. euro intr-un nou centrucomercial, situat in zona Laromet din Bucurestii Noi si careurmeaza sa fie finalizat la sfarsitul lui 2011. Investitia totalain mall se ridica la 50 mil. euro, 20 mil. euro fiind dejainvestiti in teren din fonduri proprii.

"Restul banilor sunt proveniti din credite. Am vorbit deja cudoua banci romanesti, care urmeaza sa ne finanteze", explicaHavar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO