Companii

Şantierul naval Damen Galaţi, controlat de olandezii de la Damen, va investi 23 mil. euro în extinderea halei de asamblat nave. Şantierul are în plan şi alte investiţii, de 5 mil. euro, în sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire hale, macarale/poduri rulante, echipamente de sudură, scule

În acest an şantierul va livra 2 iahturi, o navă pentru Forţele Navale ale Olandei, 2 nave pentru Forţele Navale ale Pakistanului, o barjă, pontoane şi structuri plutitoare.

În acest an şantierul va livra 2 iahturi, o navă pentru Forţele Navale ale Olandei, 2 nave pentru Forţele Navale ale Pakistanului, o barjă, pontoane şi structuri plutitoare.

Autor: Mirabela Tiron

05.03.2024, 18:40 177

Şantierul naval Damen Galaţi, controlat de olandezii de la Damen, a finalizat anul trecut cu afaceri de 115,8 mil. euro, de două ori şi jumă­tate mai mult faţă de anul trecut, revenind practic la cifra consemnată în 2021, potrivit oficialilor companiei şi datelor publice de pe mfinante.ro.

„Pentru 2024, şantierul are în pla­nul de investiţii extinderea halei de asamblat nave, în valoare de 23 mi­lioane euro, cât şi alte investiţii în va­loare de 5 milioane euro în sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire hale, macarale/poduri rulante, echipa­men­te de sudură, scule“, au transmis ofi­cialii Damen Galaţi pentru ZF.

Anul trecut compania a bugetat investiţii de peste 7,5 milioane de euro, una dintre cele mai importante investiţii realizate fiind inaugurarea unei noi linii robotizate pentru fabricaţia micropanourilor.

„Valoarea totală a investiţiilor în perioada 1999 – 2023, de când grupul Damen a preluat pachetul majoritar de acţiuni al şantierului din Galaţi, este de 146 milioane euro“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO