Şantierul naval Damen Galaţi, controlat de olandezii de la Damen, va investi 23 mil. euro în extinderea halei de asamblat nave. Şantierul are în plan şi alte investiţii, de 5 mil. euro, în sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire hale, macarale/poduri rulante, echipamente de sudură, scule

Autor: Mirabela Tiron 05.03.2024

Şantierul naval Damen Galaţi, controlat de olandezii de la Damen, a finalizat anul trecut cu afaceri de 115,8 mil. euro, de două ori şi jumă­tate mai mult faţă de anul trecut, revenind practic la cifra consemnată în 2021, potrivit oficialilor companiei şi datelor publice de pe mfinante.ro.

„Pentru 2024, şantierul are în pla­nul de investiţii extinderea halei de asamblat nave, în valoare de 23 mi­lioane euro, cât şi alte investiţii în va­loare de 5 milioane euro în sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire hale, macarale/poduri rulante, echipa­men­te de sudură, scule“, au transmis ofi­cialii Damen Galaţi pentru ZF.

Anul trecut compania a bugetat investiţii de peste 7,5 milioane de euro, una dintre cele mai importante investiţii realizate fiind inaugurarea unei noi linii robotizate pentru fabricaţia micropanourilor.

„Valoarea totală a investiţiilor în perioada 1999 – 2023, de când grupul Damen a preluat pachetul majoritar de acţiuni al şantierului din Galaţi, este de 146 milioane euro“.