Companii

Salrom: Se vor face studii de fezabilitate pentru o nouă cale de acces a turiştilor ce vizitează Salina Slănic, cu ajutorul unui lift. Lucrările, în valoare de 6 mil. lei, pentru consolidarea viitoarei case a liftului au fost demarate. Compania Salrom are prevăzut în Programul Anual de Investiţii, suma de 11,69 milioane lei, bani destinaţi dezvoltării activităţii de turism

Salrom: Se vor face studii de fezabilitate pentru o nouă...

Autor: Miruna Diaconu

06.03.2024, 10:30 188

Salrom anunţă că vor fi demarate studiile de fezabilitate pentru o nouă cale de acces a turiştilor ce vizitează Salina Slănic, care se va face prin intermediul unui lift, potrivit informaţiilor oferite de companie.

Compania a făcut un prim pas în această direcţie şi a început lucrările, în valoare de 6 milioane lei, pentru stabilizarea şi con­solidarea platformei „Puţului 23 August“ (viitoarea casă a liftului).

„Investiţia în proiectarea şi instalarea liftului panoramic ce va asigura accesul turiştilor în Salina Slănic se doreşte a fi realizată în 2025. Valoarea obiectivului de investiţii va fi stabilită în urma studiului de fezabilitate ce se va realiza în acest an“, spun reprezentanţii Salrom.

Compania anunţă aceste planuri de in­vestiţii în contextul în care ZF a scris despre investiţiile realizate de companie în segmen­tul de turism, adică în cele cinci saline admi­nis­trate de Salrom în care au acces turiştii, în valoare de 2,27 milioane lei în 2023. ZF a scris anterior că suma de 2,27 milioane lei reprezintă 4% din veniturile generate de activitate turistică a companiei. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, veniturile din turism ale Salrom reprezintă 10% din totalul veniturilor companiei, care, în 2022, au fost de 498 milioane lei, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO