Companii

Salrom, o companie deţinută de stat, cu afaceri de peste 500 mil. lei, încasează aproape 50 mil. lei din turism, însă investeşte doar 2 mil. lei. Salinele, cu un mare potenţial de a deveni destinaţii turistice importante, beneficiază doar de „cârpeli“

Multe dintre saline au beneficiat de investiţii minime, insuficiente, care fac ca aspectul minelor şi al activităţilor din interior să pară unul invechit. Spre exemplu, în Salina Slănic, din Slănic Prahova, pe pereţii minei de sare există încă mesaje şi semne din perioada comunistă.

Autor: Miruna Diaconu

22.02.2024, 15:42 8145

Salinele din administrarea Salrom au fost vizitate de 1,5 milioane de turişti în 2023. Turismul generează 10% din veniturile companiei.

Salinele din admi­nistrarea Salrom, anume Salina Slănic, Salina Târgu Ocna, Cacica, Ocnele Mari şi Praid, generează 10% din veniturile companiei. Salrom a avut afaceri de 498 milioane lei în 2022, ultimul an pentru care există date publice, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.

Profitul net al companiei s-a ridicat la 120 milioane lei. Astfel, veniturile din turism au fost de circa 50 mil. lei. Princi­palele activităţi ale companiei sunt de exploatare, prelucrare şi comer­cia­lizare a sării şi a substanţelor nemetalifere, adică calcar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO