Companii

Salariul mediu brut din Carpatcement va depasi 900 de euro

04.08.2008, 17:58 47

Angajatii Carpatcement Holding, subsidiara locala a producatorului german de ciment HeidelbergCement, vor castiga, in medie, peste 900 de euro brut lunar in 2008, cu peste 20% mai mult decat anul trecut.
In 2007, salariul mediu brut din Carpatcement Holding a fost de peste 750 de euro, cu 80% mai mare decat castigul mediu brut pe economie. Anul trecut, salariul mediu brut inregistrat la nivel national a fost de circa 380 de euro, arata datele Institutului National de Statistica.
"Consultam diverse studii de specialitate pentru a vedea de la an la an unde ne plasam din punct de vedere salarial", afirma Eliza Udoi, directorul de resurse umane al Carpatcement Holding.
Producatorul german de ciment detine in Romania circa 1.000 de angajati, repartizati in trei unitati de productie, la Fieni, Deva si Bicaz.
Reprezentantii companiei au anuntat recent ca intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie a cimentului, pana la finele anului 2011, prin investitii in valoare de 150 mil. euro. In prima faza a proiectului de investitii pentru marirea capacitatilor de productie, Carpatcement va moderniza si va pune in functiune cea de-a doua linie de productie a fabricii de ciment la Bicaz, aflata in conservare pana la jumatea lui 2009. Pentru demararea activitatii celei de-a doua linii de productie de ciment de la Bicaz, compania va recruta pana in martie anul viitor 40-50 de persoane.
Carpatcement Holding a anuntat vineri ca Ioan Zeicu, in varsta de 56 de ani, este noul director general al sucursalei din Bicaz a companiei. Zeicu, care a ocupat pana in prezent postul de director general al sucursalei din Fieni a producatorului de ciment, il inlocuieste la Bicaz pe Nicolae Salagean, in varsta de 60 de ani. De la 1 decembrie 2008, Salagean va intra intr-o perioada de pre-pensionare, din cauza unor probeleme de sanatate, urmand ca pana atunci sa se afle in concediu medical si de odihna. Totodata, Florin Bercea, director tehnic al companiei, va prelua postul lasat vacant de Ioan Zeicu. Bercea isi va pastra si jobul de director tehnic in cadrul producatorului de ciment.
Alaturi de francezii de la Lafarge si de elvetienii de la Holcim, Carpatcement domina piata locala de ciment. La sfarsitul anului trecut, Holcim Romania avea 1.300 de salariati, iar Lafarge circa 1.000 de angajati. Dintre cele trei companii, Lafarge a inregistrat cel mai mare profit net in 2007, de 132,4 milioane de euro, urmata de Carpatcement - 107 milioane de euro si Holcim - 34,3 milioane de euro.

Cititi mai mult in suplimentul Profesii, care apare astazi, impreuna cu Ziarul Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO