Companii

Rompetrol Rafinare a avut la trei luni afaceri în scădere cu 19%

Rompetrol Rafinare a avut la trei luni afaceri în...

Autor: Carol Dan

13.05.2013, 18:38 134

Compania Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri brută consolidată de 884,3 milioane de dolari, în scădere cu 19% faţă de nivelul de 1,09 miliarde de dolari raportat pentru intervalul similar din 2012.

Compania a raportat pentru intervalul analizat pierderi mai mici de 2,4 ori, de la 62,7 milioane de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 25,1 milioane de dolari.

De asemenea, rezultatul operaţional (EBITDA) indică o pierdere de aproximativ 120.000 dolari, faţă de rezulatul negativ de 11,6 milioane de doalri în primele trei luni din 2012.

Vânzările de carburanţi ale companiei au scăzut cu 24%, la aproximativ 500.000 de tone, jumătate din cantitate fiind livrată la export.

Compania a plătit în primele trei luni taxe de 235,4 milioane de dolari la bugetul de stat.

Rompetrol Rafinare operează la nivel naţional 747 de puncte de distribuţie a carburanţilor, în staţii proprii, partener, unităţi mobile şi baze mobile.

Pe partea de rafinare, compania a înregistrat în primul în primele trei luni pierderi de 23,1 milioane de dolari, de aproape două ori mai mici comparativ cu nivelul de 45,5 milioane de dolari din primul trimestru al anului trecut.

Producţia companiei a fost oprită în perioada 1 martie-8 aprilie, pentru efectuarea unor lucrări tehnologice programate. Compania a rafinat în primul trimestru 632.000 de tone de materii prime, în scădere cu 33%.

În ce priveşte activitatea de petrochimie, pierderile Rompetrol Rafinare au scăzut de la 4 milioane de dolari la 2,3 milioane de dolari. Pe acest segement, compania a avut o cifră de afaceri brută de 57 milioane de dolari, în scădere cu 20%.

Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ datele companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Rezultatele sunt neauditate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Grupul Rompetrol este controlat de compania petrolieră kazahă de stat KazMunaiGaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO