Companii

Rombat a investit 9 milioane de euro în extinderea capacităţii de reciclare a bateriilor de la Copşa Mică

Autor: Gabriel Botezatu

01.06.2011, 23:30 220

Producătorul de acumulatori auto Rombat a investit în 2010 şi înacest an suma de 9 milioane euro pentru extinderea capacităţii dereciclare a bateriilor la Rebat Copşa Mică, a declarat directorulde dezvoltare al companiei, Marcel Pârvu. Jumătate din fondurilenecesare extinderii capacităţii de reciclare au fost asigurate deRombat, diferenţa provenind din programele de finanţare aleFondului de Mediu.

Rebat Copşa Mică a început activitatea în anul 2005 şi faceparte din grupul de firme Rombat, cu peste 675 de angajaţi. Rombata prognozat pentru anul acesta afaceri de 74,6 milioane euro, cupeste 10% mai mari faţă de 2010. Acţionarul majoritar al companieieste firma Rombat Invest Bistriţa, cu o participaţie de 58% dintitluri. Rombat Invest Bistriţa este controlată de 50 de persoanefizice, cele mai mari pachete fiind deţinute de Dorel Goia (29,54%)şi Ioan Repede (8,03%), acesta fiind şi preşedintele Consiliului deAdministraţie al Rombat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO