Companii

Rombat a facut profit de un milion de euro in T1

26.04.2007, 19:37 27

Compania Rombat din Bistrita, principalul producator autohton de baterii pentru autoturisme, a realizat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri de peste 9 mil. euro, valoare reprezentand o crestere de 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a realizat in primul trimestru un profit brut de 1 milion de euro.
In urma evolutiei inregistrate in primele trei luni ale anului, reprezentantii companiei au modificat in sens pozitiv estimarile privind cifra de afaceri din acest an. Astfel, Rombat mizeaza pe afaceri de 38 mil. euro in 2007, fata de 36,6 mil. euro cat estima initial. Compania si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 6,5 milioane de euro orientate inspre extinderea capacitatilor de productie, modernizarea liniei de injectie mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate.
"Extinderea capacitatilor de productie este necesara datorita cresterii cererilor atat de pe piata interna, cat si de pe cea externa", a declarat Ioan Repede, director general Rombat. Potrivit acestuia, compania va extinde anul acesta suprafata de productie cu inca 2.700 de metri patrati, ceea ce va insemna o crestere de aproape 50% a productiei si o crestere a numarului de angajati cu 55 de persoane. Compania are peste 500 de angajati.
Reprezentantii companiei estimeaza in acest an un volum de vanzari de aproximativ 1,3 milioane baterii auto, dupa ce in primele trei luni ale anului Rombat a vandut peste 290.000 de baterii auto, din care 135.000 au fost la export, principala destinatie fiind Franta. Compania exporta de asemenea, in Portugalia, Belgia, Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Croatia, Germania, Ungaria, Rusia, Ucraina si Finlanda.
Un alt obiectiv de investitii al companiei pentru 2007 este dezvoltarea lantului de distributie prin deschiderea unui numar de sase depozite regionale, investitia totala fiind de aproximativ 1,2 mil. euro. Potrivit reprezentantilor companiei, locatiile vizate vor fi Bucuresti, Iasi, Ramnicu Valcea, Deva, Brasov si Craiova, aceste depozite urmand sa fie operationale pana la sfarsitul acestui an.
Compania Rombat este furnizor traditional pentru Dacia, livrand anual catre Dacia-Renault aproximativ 15% din totalul productiei in bucati. Rombat s-a privatizat prin MEBO, actionarii companiei fiind salariatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO