Companii

Romaqua: România pierde anual 5.000 km de autostrăzi din cauza evaziunii fiscale

Radu Lăzăroiu

Radu Lăzăroiu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.08.2014, 00:07 1087
Evaziunea fiscală care s-a ridicat anul trecut la circa 23 de miliarde de euro, adică 16,2% din PIB, lasă România fără 5.000 km de autostrăzi pe care i-ar putea realiza anual cu aceşti bani sau fără posibilitatea de a rezol­va problemele infrastructurii de căi ferate, este de părere Radu Lăzăroiu, managing director al Romaqua Group, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Jucătorii din industria de bunuri de larg consum sunt direct afectaţi de lipsa unei infrastructuri dezvoltate deoarece aceasta îşi pune amprenta pe costurile cu transportul, dar şi cu reparaţiile în cazul companiilor care au propria flotă.

„Un lucru dificil cu care ne con­frun­tăm, pe lângă puterea de cumpă­ra­re scăzută a românilor, este evaziu­nea fiscală. (...) Dacă s-ar rezolva în România problema pu­terii de cum­părare şi măcar pe jumătate din cea a evaziunii fis­cale, Ro­mânia ar deveni o ţară de-a dreptul înfloritoare“, a declarat Radu Lăzăroiu, 44 de ani, omul care conduce de 12 ani din poziţia de director general producătorul apei mine­rale Borsec, al berii Albacher şi al sucurilor Giusto.

Romaqua Group este al doilea cel mai mare jucător din industria băuturilor răcoritoare şi a apei minerale ca afaceri după Coca-Cola HBC România şi cel mai mare angajator din industria băuturilor, atât non-alcoolice, cât şi alcoolice.

Compania controlată de antreprenorii români Octavian Creţu şi Nicolae Palfi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 588 mil. lei (133 mil. euro).

Citiţi în continure pe ZF Corporate:

- opinia lui Radu Lăzărou privind evoluţia consumului şi a puterii de cumpărare a românilor ; declaraţia lui despre numărul de insolvenţe de pe piaţă 

- date statistice despre Romaqua: numărul de salariaţi, rulajul financiar din 2013, ponderea categoriilor de produse în vânzări 

- evoluţia vânzărilor companiei în primul semestru, estimări pentru 2014 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO