Profesii

Cât câştigă un angajat al producătorului de apă minerală Perla Harghitei

Cât câştigă un angajat al producătorului de apă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.07.2014, 00:00 3280

Salariul mediu net al unui angajat al Perla Harghitei, unul dintre cei mai mari producători locali de apă minerală, a fost anul trecut de 2.880 de lei, în scădere uşoară comparativ cu anul precedent, arată datele transmise anterior de companie.

Pentru anul acesta, compania are în plan creşterea uşoară a salariului mediu net din companie.

Perla Harghitei, care anul trecut a terminat cu afaceri de 66 milioane de lei (circa 15 mil. euro), avea în 2013 un număr mediu de 310 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Pentru anul acesta compania şi-a bugetat o creştere a cifrei de afaceri cu 24%, până la 82 de milioane de lei.

Conform unei analize anterioare a ZF, Perla Harghitei este pe locul opt în topul celor mai mari producători de apă minerală de pe plan local, luând în calcul cifra de afaceri. Totodată, compania este singura din top 15 producători de apă minerală deţinută de salariaţi. La conducerea companiei se află Kurkó Árpád, unul dintre acţionarii Apemin Tuşnad.

Compania, care are în portofoliu brandurile Perla Harghitei, Harghita (apă minerală), Cristalina (apă în sistem de watercoolere) şi Allegria (băuturi răcoritoare), concurează pe piaţa apei minerale cu gigantul Coca-Cola HBC România, care are în portofoliu brandul Dorna, cu Romaqua Group, producătorul apei minerale Borsec, cu Rio Bucovina ( cu brandul Bucovina) sau cu Perla Covasnei.

Piaţa apelor minerale este una dintre puţinele dominate de antreprenori locali, singura multinaţională care a reuşit să-şi facă loc pe această piaţă este Coca-Cola HBC prin cumpărarea brandurilor Dorna, Izvorul Alb şi Poiana Negri, de la omul de afaceri Jean Valvis, care acum dezvoltă brandul Aqua Carpatica. Piaţa apelor minerale din România este evaluată la 300-350 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO