Companii

România a coborât patru poziţii, pe locul 25, într-un top al pieţelor atractive pentru outsourcing

Autor: Bogdan Cojocaru

15.02.2011, 14:44 26

România a coborât patru poziţii, pe locul 25, din 2009 până înacest an, într-un clasament realizat de compania de consultanţăA.T. Kearney privind atractivitatea pieţelor pentru activităţile deoutsourcing, respectiv servicii precum suport IT, centre de contactsau operaţiuni administrative.

Astfel, România a înregistrat un punctaj total de 5,21 pentruindicele Global Services Location (al atractivităţii pieţei locale- n.r.), faţă de 7,01 pentru India, ocupantul primei poziţii înclasament, sau 4,15 pentru Portugalia, plasată pe ultimul loc, al50-lea, se arată într-un raport al A. T. Kearney.

Indiei îi urmează în top China şi Malaezia. Cele trei state şi-aumenţinut poziţiile din 2009.

România este încadrată de Polonia (5,23 de puncte), care a urcat15 locuri faţă de 2009, şi Germania (5.2 puncte, în creştere cu optpoziţii). De altfel, Polonia, alături de Marea Britanie (în urcarecu 15 poziţii), sunt statele care au avansat cel mai mult înclasament.

"În Europa Centrală şi de Est, Polonia este personajul principal alpoveştii, urcând 15 poziţii, după ce a depăşit problemele economiceşi a beneficiat de creşterea încrederii investitorilor. Ungaria(locul 31) şi Cehia (poziţia a 35-a), au evoluat un pic mai bine,datorită reducerii nivelurilor salariilor. Povesteaoutsourcing-ului se modifică, însă, pentru Bulgaria (loc 17) şiRomânia", menţionează raportul.

Bulgaria a coborât, ca şi România, patru poziţii în clasamentul A.T. Kearney.
Indicele Global Services Location are la bază evoluţia a treisubindici, respectiv atractivitatea financiară, pregătirea şidisponibilitatea forţei de muncă şi mediul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO