Companii

România, a cincea cea mai importantă piaţă pentru Coca-Cola HBC dintr-un total de 28

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.02.2017, 00:07 1044

România este a cincea cea mai importantă piaţă pentru gigantul Coca-Cola HBC în funcţie de contribuţia adusă la volumele totale vândute. Compania este al doilea cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola Company la nivel mondial, fiind prezent pe un total de 28 de pieţe.

Piaţa locală este res­pon­sabilă pentru apro­xi­mativ 7% din vo­­lu­me­le vândute de gi­­gantul Coca-Cola HBC, arată cel mai re­­­cent raport al com­paniei.

Astfel, România ocu­pă locul cinci în funcţie de con­tribuţia adusă la volumele vân­dute de Coca-Cola HBC, după Ru­sia (19%), Italia (13%), Nigeria (11%) şi Polonia (8%) şi înainte de Grecia sau Ucraina. Coca-Cola HBC Ro­mâ­nia a vândut în 2015 peste 870 de mi­lioa­­ne de litri, conform calculelor ZF.

La finalul anului 2015, com­pania a ra­por­tat o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de lei (472 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul precedent, marcând astfel cel mai bun an din istoria de 25 de ani a companiei de pe plan local.

Coca-Cola HBC, companie controlată de familia David-Leventis şi de The Coca-Cola Company, a avut în 2015 vânzări de 11 miliarde de litri (2 miliarde de unit cases) şi venituri de 6,3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO