Companii

ROCA X vrea să facă o radiografie a ecosistemului de investiţii. ” În era antreprenoriatului, găsim foarte uşor informaţii şi analize dedicate fondatorilor şi startupurilor la început de drum, însă foarte puţin surse de informare pentru ceilalţi participanţi la ecosistem, cum ar fi investitorii”

ROCA X  vrea să facă o radiografie a ecosistemului de...

Autor: Roxana Rosu

11.10.2022, 12:27 297

Compania de investiţii ROCA X a lansat un chestionar pentru a realiza o radiografie a ecosistemului de investiţii din România, care este percepţia investitorului asupra randamentelor şi riscurilor când vine vorba de portofoliul de investiţii, cât este de diversificat sau care este tipul de investitor predominant.

„Citeam recent un articol al cărui focus era compararea beneficiilor şi a punctelor slabe ale fiecăreia dintre sursele de finanţare pentru startupuri şi fondatori disponibile în piaţă (angel investing, VC, crowdfunding etc). Astfel, am avut o revelaţie, în era antreprenoriatului, găsim foarte uşor foarte multe informaţii şi analize dedicate fondatorilor şi startupurilor la început de drum, însă foarte puţin surse de informare pentru ceilalţi participanţi la ecosistem, cum ar fi investitorii. Este posibil să asumăm ca aceştia ar trebui să fie deja doxă de informaţii, din moment ce au ajuns în această poziţie şi poate aceasta asumpţie este adevarată pe alte pieţe, de exemplu, USA sau UK. De aceea, am lansat acest mic chestionar pentru a măsura percepţia investitorului român când vine vorba de portofoliul de investiţii şi pentru a înţelege mai bine rolurile multiple din ecosistem – venture capitalist, angel investor, mentor, contributor în crowdfunding etc”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

ROCA X este un venture capital de 12 milioane de euro, finanţat integral privat, care investeşte în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed şi Seed.

De la lansare, ROCA X a susţinut 28 start-up-uri, iar 10 dintre acestea au primit deja mai mult de o rundă de finanţare.  

ROCA X este o companie Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, ROCA, ROCA X şi AGISTA, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii.

Link: https://answers.surveysparrow.com/s/investing-platforms-reseach/tt-ba16ba

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO