Companii

Revin clientii in hotelurile de 5 stele din Bucuresti. Revin afacerile?

11.04.2010, 23:11 23

Gradul de ocupare al hotelurilor din Capitala, unul dintre ceimai importanti indicatori in businessul hotelier, a inregistrat inprimul trimestru al anului acesta o rata de crestere medie cu circa5%, dupa ce mai bine de un an acest indicator a fost in scadere, peo piata evaluata la 570 de milioane de euro anul trecut.

"Primul trimestru al anului acesta a fost mai bun comparativ cuaceeasi perioada a anului trecut. Am inregistrat un grad de ocuparemai ridicat, in ciuda unui context economic in continuarenefavorabil", a declarat Adrian Adam, directorul de vanzari simarketing al hotelului de cinci stele Radisson Blu dinCapitala.

Din cauza scaderii gradelor de ocupare si a tarifelor medii lacazare, piata hoteliera a inregistrat anul trecut un declin decirca 34%, pana la 570 de milioane de euro, potrivit companiei deconsultanta Trend Hospitality.

Si hotelul de cinci stele Howard Johnson a raportat o crestere agradului de ocupare cu cinci procente in primele trei luni, pana la45%, dar in acelasi timp a anuntat si venituri mai mici cu aproape11%.

Jucatorii din piata sustin ca desi gradele de ocupare au avut untrend usor ascendent in trimestrul unu, veniturile au fost maimici, pe fondul reducerii tarifelor cu aproape 30% anul trecut, invederea atragerii clientilor de business, ce aduc cele mai mariincasari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels